Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Vad innebär ett energieffektivt spabad?

|5/10, 2022

Vad innebär ett energieffektivt spabad?

Att njuta i ett spabad kan få vem som helst att slappna av. Men du kanske undrar hur ett spabad kommer att påverka din elräkning?

Jetstrålar, loungestolar och fotmassage är vara populära och viktiga funktioner i ett spabad. Kostnaden för att driva spabadet är också en viktig "funktion" att tänka på när du köper ett spabad. Ett energieffektivt spabad, som har full skumisolering och ett tättslutande lock, kan ha en högre prislapp. Men badtunnan kommer att kosta mindre att driva på lång sikt.

Att välja en energisnål badtunna hjälper dig också att skydda dig från en ökning av elpriserna. Kostnaden du betalar per kilowattimme kan fluktuera under året. Men under det senaste decenniet har elpriserna ökat. Om du väljer ett spa som inte har energieffektiva funktioner kommer du att se en större påverkan på din elräkning när priserna ändras.

Vad gör en badtunna energieffektiv? Svaret på den frågan är kvalitetskonstruktion och byggmaterial, helskumsisolering och ett tättslutande lock som är designat för att hålla värmen.


5 tips för en ett energisnål spabad

Vill du maximera energieffektiviteten i din badtunna från Master Spas? Här är några saker du kan göra idag.

  1. Rätt temperatur - Sänk temperaturen på vattnet när du inte använder din badtunna för att göra den mer energieffektiv. Det kan innebära en kort väntan på att den ska värmas upp men det kommer att spara energi och hålla nere din elräkning. Att sänka värmen 10 grader kan spara 20%!

  2. Stäng av - Stäng av strålarna när du kommer ut ur badtunnan. Strålarna använder luft för att flytta vatten, vilket är bra när du njuter av din badtunna. Men när den inte används? Vattnet kyler vattnet, och du kommer att spendera mer för att hålla det vid din valda temperatur.

  3. Vanligt underhåll - Att hålla sig till underhållsschemat för din badtunna hjälper till med energianvändningen. Och vattnet blir renare och mer uppfriskande. Igensatta filter påverkar cirkulationen av ditt spabads vatten och kommer att få din pump att arbeta övertid. Värmaren kommer att fungera mindre effektivt, vilket ökar din elanvändning och månadsräkning.

  4. Skydd - Installera din badtunna under ett lusthus eller pergola. Detta kommer att ge skydd och skugga, vilket hjälper till att spara energi.

  5. Håll det täckt -  Köp och använd ett välsittande överdrag. På Master Spas tillverkar vi överdrag av hög kvalitet. Överdragen är designade speciellt för ditt spabad och gjorda för hand för att passa perfekt på ditt spabad. Överdraget hjälper till att hålla värmen inne och förhindrar vattenförlust så det tar mindre energi att värma upp vattnet. Och det finns ett minskat behov av att fylla på badkaret.

3 sätt Master Spas bygger en energieffektiv badtunna

Till sin natur är välbyggda spabad av hög kvalitet mer energieffektiva än de av lägre kvalitet. Kvalitet börjar med tillverkarens rykte, vilken typ av material som används och kvaliteten på konstruktion och installation.

  1. Isolering - En bra skumisolering håller värmen från att komma ut från sidorna av badtunnan. Master Spas använder en speciell skumisolering för att hålla kylan ute och energin inne. Icynene-skumisoleringen behåller sitt isoleringsvärde under hela din badtunnas livslängd. Uretanbaserat skum, som används av andra på marknaden, kan förlora 50 % av sitt isoleringsvärde inom två år. Ännu bättre? Isoleringen producerar ingen skadlig avgas. Och det är det enda isolerande materialet som certifierats av Envirodesic Certification Program för hälsosammare luftkvalitet.

  2. Filter - Vi följer naturen när vi designade vårt vattenreningssystem. EcoPur® Charge Master Core Technology filtrerar bort föroreningar, mikroorganismer och tungmetaller från vattnet. Ozonsystemet dödar patogener och mikroorganismer samtidigt som det förstör organiskt material, så du behöver färre kemikalier. Detta gör att ditt spabads vatten är rent och uppfriskande varje gång du tar ett dopp. Tekniken håller inte bara vattnet uppfriskande och härligt, ett bra filtersystem gör att du behöver byta ut vattnet mindre. Och det är något som din vattenräkning kommer att uppskatta.

  3. Led-lampor - Våra badtunnor hade integrerade och valfria belysningspaket. LED-tekniken vi använder håller längre, kostar mindre och producerar mer ljus per watt än glödlampor. Din trädgård kommer att lysa mer med mindre energi, så att du kan njuta av ett dopp på kvällen.